Događaji

Prekogranični trening u sklopu projekta Argos

22.03.2023.

Ključni dio projekta Argos povezivanje je hrvatske i talijanske strane koje dijele zajedničko more, zajedničke resurse, te moraju dogovarati i usklađivati mjere regulacije ribolova koji se odvija na području Jadranskog mora.


Nakon I. prekograničnog treninga i razmjena iskustava između hrvatskih i talijanskih operatera koji se održavao u Italiji, II. prekogranični trening u sklopu projekta Argos održao se u Hrvatskoj i trajao je 3 dana u sklopu kojeg su sudionici boravili u Zadru, Šibeniku i Splitu.

Tijekom treninga sudionici su obašli Institut, te su im naši znanstvenici održali niz predavanja iz područja ribarstva i akvakulture. Tom prilikom predstavljen im je i novootvoreni „Centar za napredna istraživanja u području ribarstva i kontrole kvalitete proizvoda mora“.

Više o ovom događaju možete pogledati na reportaži Dnevnika HRT-a. -> https://vijesti.hrt.hr/…/hrvatska-i-italija-projektom…

Novosti

Događaji
|
03 lipnja, 2023
AdriaClim – završna konferencija
Događaji
|
20 svibnja, 2023
Dr.sc. Mladen Šolić razgovarao o klimatskim promjenama i važnosti očuvanja biološke raznolikosti na Zemlji s učenicima OŠ Pantovčak iz Zagreba
Događaji
|
17 svibnja, 2023
Poticanje radoznalosti i istraživačkog duha kod malih morskih znanstvenika
Događaji
|
15 svibnja, 2023
U Zadru održan okrugli stol pod nazivom “Koćarski ribolov i morski otpad – KRMA”