Događaji

Dr.sc. Igor Talijančić održao predavanje o komarčama

17.11.2023.

U četvrtak 16.11. u 18 sati, u Gradskoj knjižnici Marko Marulić, dr. sc. Igor Talijančić znanstvenik Laboratorija za akvakulturu, održao je izlaganje „Prilagodljivost komarče u prirodnim i antropogeno uvjetovanim okolišima” gdje je javnosti predstavio dugogodišnji rad Laboratorija i rezultate istraživanja na komarčama.

Kroz prezentaciju i naknadna pitanja publike govori je o tome kako prehrana komarče utječe na fiziološke procese, svojstva vanjskih tjelesnih obilježja divljih, uzgojnih i kavezno-povezanih populacija te kako se vanjska obilježja vrste mogu iskoristiti u biotehnološkim istraživanjima za potrebe prepoznavanja podrijetla ribe algoritmima strojnog učenja.

Ribe, kao živi organizmi, izrazito su prilagodljive prirodnim i antropogeno uvjetovanim okolišima gdje svojstvo fenotipske plastičnosti omogućava poveznicu starih i novih sredina putem morfoloških i fizioloških prilagodbi.

Novosti

Događaji
|
25 ožujka, 2024
Radionica za ugostitelje o invazivnom plavom raku
Događaji
|
13 ožujka, 2024
Održana radionica projekta ADRISAAF
Događaji
|
01 ožujka, 2024
Započeli smo dvogodišnji bilateralni projekt suradnje „Promjene u životnom ciklusu morskih školjkaša pod prirodnim i ljudskim promjenama okoliša: perspektiva konzervacijske paleobiologije”
Događaji
|
15 veljače, 2024
Znanstvenici Laboratorija za akvakulturu predstavili svoj istraživački rad u okviru konferencije AquaFarm