Iz medija

Članak o posljedicama klimatskih promjena

09.01.2023.

Ako se klimatski sustav kakav poznajemo još više naruši, lokalni vremenski uvjeti u budućnosti će postati još ekstremniji. Potrudimo se da se to ne dogodi!

Danas znanstvenici bez sumnje znaju da su klimatske promjene zadnjeg stoljeća ponajprije prouzročene pojačanim efektom staklenika, odnosno povećanjem energije u atmosferi. No upitno je kako globalno zatopljenje utječe na činjenicu da pojedina područja različito „trpe“ posljedice klimatskih promjena koje negativno utječu na kvalitetu života. Više o temi možete naći u najnovijem članku kojeg je naša djelatnica dr. sc. Natalija Dunić napisala za magazin More.

Zbog važnosti problematike, Institut za oceanografiju i ribarstvo se uključio u rad s ostalim vodećim hrvatskim i talijanskim institucijama kao dio Interreg Programa – klaster projekta Create. Kroz projekt poboljšat će se vidiljivost projektnih rezultata putem on-line platforme, izraditi priručnik dobrih praksi, održati će se i nekoliko konferencija i on-line webinari, a isto tako se priprema i tzv. Adaptation Award ️koji će se u tri kategorije dodijeliti onima koji su svojim primjerima najuspješnije proveli adaptacijske mjere na jadranskoj obali.

Web stranica projekta Create: https://www.italy-croatia.eu/web/create

Novosti

Događaji
|
09 veljače, 2024
Dodijeljene državne nagrade za znanost za 2022. godinu
Iz medija
|
02 prosinca, 2023
Priopćenje o nedavnom nalazu mlade napuhače
Iz medija
|
16 studenoga, 2023
Rast brojnosti orada u Jadranu – Fešta za ribolovce i zadatak za znanstvenike
Iz medija
|
29 rujna, 2023
EU Strategija bioraznolikosti do 2030. Dr.sc. Nedo Vrgoč sudjelovao na okruglom stolu WWF-a