Projekt

Tri HRZZ istraživačka projekta odabrana za financiranje

24.01.2024.

Upravni odbor Hrvatske zaklade za znanost donio je odluku o prihvaćanju financiranja projekata podnesenih na natječaj „Istraživački projekti“ rok IP-2022-10.

Ponosni smo jer su tri projekta koja su prijavile naše znanstvenice odabrana za financiranje!

Projekt “Poboljšanje ekološke učinkovitosti kaveznog uzgoja morskih riba – EpoMariNet” vodit će dr.sc. Tanja Šegvić Bubić iz Laboratorija za akvakulturu. Istraživanje ima za cilj izgradnju najsuvremenijeg znanja koje može značajno doprinijeti održivoj akvakulturi, odnosno voditi ka smanjenu utjecaja koji uzgoju ribe u plutajućim mrežnim kavezima ima na okoliš.

Projekt “Povezivanje ekološke uloge rastilišta i trofičkih obrazaca s dinamikom ribljih populacija i raznolikosti – LinkFish” vodit će dr.sc. Sanja Matić Skoko iz Laboratorija za ihtiologiju i priobalni ribolov. Glavni cilj ovog projekta je pružiti osnovne informacije potrebne za definiranje nepoznanica koje su potrebne za kvantificiranje vrijednosti rastilišta za gospodarski iskorištavane vrste u obalnim zajednicama i ponuditi pomoć u definiranju ključnih staništa za zaštitu i obnovu.

Projekt “Potencijal i perspektiva restauracije Europske plosnate kamenice u Jadranskom moru – POPOyster” vodit će dr.sc. Daria Ezgeta Balić iz Laboratorija za ribarstvenu biologiju. Projekt predstavlja prvu sveobuhvatnu akciju u Jadranskom moru s ciljem identificiranja novih i relevantnih bioloških i ekoloških podataka o prirodnim populacijama plosnate kamenice potrebnih za buduće mjere očuvanja i obnove.

Želimo našim znanstvenicama i njihovim istraživačkim timovima puno uspjeha u provođenju projekata! Sigurni smo da će kroz svoja istraživanja doprinijeti boljem razumijevanju i očuvanju morskog okoliša.

Novosti

Projekt
|
17 svibnja, 2024
Električni motori za ribolov u Jadranskom moru: početak europskog 3EFISHING projekta
Natječaji
|
16 svibnja, 2024
NATJEČAJ – zapovjednik broda
Natječaj - Stari
|
30 travnja, 2024
NATJEČAJ – Voditelj Jedinice za osiguravanje i unaprjeđivanje kvalitete – voditelj ustrojstvene jedinice 4
Događaji
|
29 travnja, 2024
Koordinacijski sastanak MEDIAS