Događaji

Sudjelovanje na manifestaciji Europska noć istraživača

01.10.2023.

Na Prokurativama, Francuskoj alijansi i Pravnom fakultetu, više od 5000 posjetitelja imalo je priliku postati istraživač na jedan dan, uz organizatora manifestacije, Sveučilište u Splitu – University of Split, vrijedni istraživači MedILS, Instituta za oceanografiju i ribarstvo te Institut za jadranske kulture, pokazali su okupljenima najnovija otkrića na zabavan način.

Na postaji našeg Instituta, posjetitelji su imali priliku otkriti tajne najsitnijih stanovnika mora, istražiti šarolikost školjkaša, razumjeti važnost ribe u prehrani i saznati više o utjecaju klimatskih promjena te potrebi brige o moru i našem planetu.

Znanstvenici su u opuštenom razgovoru uz kavu na pozornici ispričali okupljenima što ih je privuklo svijetu znanosti i pobliže objasnili ideje koje razvijaju unutar svojih projekata.

Tisuće zahvalnica djeci podijeljeno je za uspješno obavljanje pokusa i sudjelovanje u kvizovima znanja, a svi su uživali u fotografiranju u okviru ”Ja istražujem”. Naši najmlađi posjetitelji imali su organiziran kutak na kojem su na našim ‘’Ja istražujem’’ majicama mogli nacrtati što za njih predstavlja istraživanje.

U okviru aktivnosti ‘’See positive’’, imali smo i izložbu učeničkih radova iz cijele Hrvatske nastalih tijekom brojnih posjeta istraživača školama u okviru Blue-connect projekta. Sudjelovanjem u našem kvizu, posjetitelji su mogli osvojiti primjerak publikacije ‘’Ocean u našim rukama: Vodič kroz oceansku pismenost’’.

U Francuskoj alijansi tražilo se mjesto više za sedam predavanja poznatih znanstvenika, među kojima je bio i dr.sc. Jakov Dulčić, koji je održao predavanje na temu “Promjene u fauni riba Sredozemnog mora”.

Novosti

Događaji
|
29 travnja, 2024
Koordinacijski sastanak MEDIAS
Događaji
|
25 travnja, 2024
Predavanje u okviru Festivala znanosti “Plankton: nevidljivi pametnjakovići”
Događaji
|
23 travnja, 2024
Prijave za CommOCEAN2024 konferenciju su otvorene
Događaji
|
19 travnja, 2024
Organizirana radionica na temu cirkularne bioekonomije