Događaji

Projekt “More budućnosti”: Radionice o očuvanju oceana za osnovnoškolce u kopnenom dijelu Hrvatske

04.04.2023.

Proširimo glas o važnosti očuvanja oceana i dajmo svoj doprinos u zaštiti oceana za generacije koje dolaze!
Naš projekt “More budućnosti”, koji sufinancira Zaklada Adris, nedavno je odobren od strane UNESCO-a kao aktivnost koja doprinosi ciljevima Desetljeća znanosti o oceanima za održivi razvoj!

Opća skupština Ujedinjenih naroda (UN) proglasila je desetljeće znanosti o oceanima za održivi razvoj (2021. – 2030.) pod motom “Znanost koju trebamo za ocean koji želimo”. Za nas to znači da smo napravili dobar posao i da je naš trud u podizanju svijesti o važnosti očuvanja oceana prepoznat.

Projekt su osmislile i provode naše znanstvenice dr. sc. Daria Ezgeta Balić, dr. sc. Barbara Zorica i Marija Šestanović. Nedavno smo imali priliku održati radionice za osnovnoškolce u kopnenom dijelu Hrvatske: Krapina, Osijek, Sarvaš, Čepin, Darda i Vladislavci – to su mjesta na kojima smo održali deset radionica na kojima je ukupno sudjelovalo oko 290 učenika i učenica, te 15 učiteljica i profesorica iz sedam škola.

Škole u kopnenom dijelu Hrvatske često su zakinute za radionice o morskoj tematici, iako je važnost razumijevanja i istraživanja mora jednako bitna za sve, bez obzira gdje živite.

Djeca su nas oduševila svojim pitanjima i zainteresiranošću, a posebno nas veseli što smo na ovaj način mogli unijeti dašak mora u škole u kopnenom dijelu Hrvatske.
Hvala svima na podršci i nastavimo raditi zajedno na stvaranju bolje budućnosti!

Novosti

Projekt
|
15 lipnja, 2024
Izgradnja zajedničkog sustava praćenja neautohtonih vrsta kroz projekt ALIENA
Projekt
|
15 lipnja, 2024
FishNoWaste – razvijanje zajedničkih politika i preporuka za upravljanje otpadom u ribarskim lukama
Iz medija
|
10 lipnja, 2024
Znanstvenica dr. sc. Romana Roje Busatto govorila djeci o periskama
Događaji
|
06 lipnja, 2024
Održan skup o mikroplastici