Događaji

Održan treći radni sastanak projekta EUROBATH

30.03.2023.

Treći radni sastanak istraživačkog tima projekta EUROBATH održan je 24.03.2023. na Institutu za oceanografiju i ribarstvo. Projekt je financiran od strane Hrvatske zaklade za znanost, a jedan od glavnih ciljeva je izraditi smjernice za reviziju „Uredbe o kakvoći mora za kupanje“ u svrhu boljeg upravljanja obalnim vodama te zaštite zdravlja ljudi i okoliša.

U projekt su osim Instituta za oceanografiju i ribarstvo, kao nositelja projekta, uključene i druge institucije: Ericsson Nikola Tesla Split, Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Sveučilište u Splitu – Sveučilišni odjel za studije mora i 4 priobalna zavoda za javno zdravstvo (Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije i Zavod za javno zdravstvo Zadar).  

Nakon što su predstavnici svih zavoda prikazali rezultate istraživanja na svom području u prethodnom razdoblju, voditelj projekta, dr.sc. Slaven Jozić sa suradnicima, predstavio je napredak u provođenju svih aktivnosti i ciljeva projekta te iznio plan za nastavak projekta u tekućem razdoblju. Također je istaknuo da su aktivnosti značajno premašile planirane te su uvedene i nove.

Kao nacionalni predstavnik u EMEG-u (European Microbiology Expert Group), tijelu zaduženom za praćenje implementacije EU Direktive o upravljanju vodama za kupanje, dr. sc. Slaven Jozić je potom izvijestio članove istraživačkog tima o napretku u vezi izrade nove EU Direktive, pri čijoj će se reviziji u obzir uzeti i rezultati projekta, što je značajno priznanje njegove kvalitete ali i vrijednog rada članova istraživačkog tima.

Novosti

Događaji
|
27 lipnja, 2023
Dr. Slaven Jozić predstavio rezultate projekta Eurobath na Sveučilištu