Događaji

“CREATE the future we need” Kick-Off konferencija Interreg Italija-Hrvatska projekta CREATE

06.10.2022.

Omogućimo međusobnu razmjenu iskustava i ideja da bi zajednički pronašli rješenja za nadolazeće klimatske izazove

Institut za oceanografiju i ribarstvo u suradnji s Centrom za regionalne aktivnosti i programa Prioritetnih Akcija, Splitsko-dalmatinskom županijom, Energetskim institutom Hrvoje Požar, te svim ostalim partnerima Interreg projekta CREATE (Climate REsponses for the AdriaTic rEgion) vas poziva na Kick-Off konferenciju “CREATE the future we need”.
Konferencija će se održati 20. listopada 2022. godine u prostorijama MedILS-a (Meštrovićevo šetalište 45, Split) u hibridnom obliku. Online prijenos će se odvijati putem ZOOM platforme.

Pridružite nam se u zajedničkoj diskusiji o planiranju i upravljanju obalnim područjima, prirodnim rješenjima u okviru zelene i plave infrastrukture, mogućnostima financiranja prilagodbe klimatskim promjenama, te mjerama prilagodbe koje pridonose smanjenju klimatskih promjena. Učinimo da ovo razdoblje bude značajno tako da zajednički ubrzamo procese sustavnih transformacija našeg društva u vidu jačanja otpornosti i održivosti. Danas je to i više nego potrebno, posebice zbog izazova klimatskih promjena kao što su porast temperature zraka i oceana, ekstremni meteorološki i oceanografski događaji, porast razine mora koja već utječe na intenzitet lokalnih poplava, sve izraženije suše i ostale očekivane promjene koje će imati snažan utjecaj na kvalitetu života u obalnom dijelu Jadrana.

Više informacija o događaju kao i Obrazac sa prijavu za sudjelovanje možete pronaći OVDJE.

Novosti

Događaji
|
20 svibnja, 2023
Dr.sc. Mladen Šolić razgovarao o klimatskim promjenama i važnosti očuvanja biološke raznolikosti na Zemlji s učenicima OŠ Pantovčak iz Zagreba
Događaji
|
17 svibnja, 2023
Poticanje radoznalosti i istraživačkog duha kod malih morskih znanstvenika
Događaji
|
15 svibnja, 2023
U Zadru održan okrugli stol pod nazivom “Koćarski ribolov i morski otpad – KRMA”
Događaji
|
13 svibnja, 2023
Uloga plave ekonomije u održivom razvoju Jadranskog mora: Talijansko-hrvatska suradnja u fokusu