Događaji

“CREATE the future we need” Kick-Off konferencija Interreg Italija-Hrvatska projekta CREATE

06.10.2022.

Omogućimo međusobnu razmjenu iskustava i ideja da bi zajednički pronašli rješenja za nadolazeće klimatske izazove

Institut za oceanografiju i ribarstvo u suradnji s Centrom za regionalne aktivnosti i programa Prioritetnih Akcija, Splitsko-dalmatinskom županijom, Energetskim institutom Hrvoje Požar, te svim ostalim partnerima Interreg projekta CREATE (Climate REsponses for the AdriaTic rEgion) vas poziva na Kick-Off konferenciju “CREATE the future we need”.
Konferencija će se održati 20. listopada 2022. godine u prostorijama MedILS-a (Meštrovićevo šetalište 45, Split) u hibridnom obliku. Online prijenos će se odvijati putem ZOOM platforme.

Pridružite nam se u zajedničkoj diskusiji o planiranju i upravljanju obalnim područjima, prirodnim rješenjima u okviru zelene i plave infrastrukture, mogućnostima financiranja prilagodbe klimatskim promjenama, te mjerama prilagodbe koje pridonose smanjenju klimatskih promjena. Učinimo da ovo razdoblje bude značajno tako da zajednički ubrzamo procese sustavnih transformacija našeg društva u vidu jačanja otpornosti i održivosti. Danas je to i više nego potrebno, posebice zbog izazova klimatskih promjena kao što su porast temperature zraka i oceana, ekstremni meteorološki i oceanografski događaji, porast razine mora koja već utječe na intenzitet lokalnih poplava, sve izraženije suše i ostale očekivane promjene koje će imati snažan utjecaj na kvalitetu života u obalnom dijelu Jadrana.

Više informacija o događaju kao i Obrazac sa prijavu za sudjelovanje možete pronaći OVDJE.

Novosti

Događaji
|
04 prosinca, 2023
Znanstvenici Instituta predstavili bazu podataka ČistiMO! i priručnik za provođenje ekoloških ronilačkih akcija
Događaji
|
27 studenoga, 2023
STEMFemme Junior potiče učenice u Splitu na istraživanje mora
Događaji
|
17 studenoga, 2023
Dr.sc. Igor Talijančić održao predavanje o komarčama
Događaji
|
17 studenoga, 2023
Dvije naše znanstvenice dobile prestižne Državne nagrade za znanost u 2022. godini.