Događaji

“CREATE the future we need” Kick-Off konferencija Interreg Italija-Hrvatska projekta CREATE

06.10.2022.

Omogućimo međusobnu razmjenu iskustava i ideja da bi zajednički pronašli rješenja za nadolazeće klimatske izazove

Institut za oceanografiju i ribarstvo u suradnji s Centrom za regionalne aktivnosti i programa Prioritetnih Akcija, Splitsko-dalmatinskom županijom, Energetskim institutom Hrvoje Požar, te svim ostalim partnerima Interreg projekta CREATE (Climate REsponses for the AdriaTic rEgion) vas poziva na Kick-Off konferenciju “CREATE the future we need”.
Konferencija će se održati 20. listopada 2022. godine u prostorijama MedILS-a (Meštrovićevo šetalište 45, Split) u hibridnom obliku. Online prijenos će se odvijati putem ZOOM platforme.

Pridružite nam se u zajedničkoj diskusiji o planiranju i upravljanju obalnim područjima, prirodnim rješenjima u okviru zelene i plave infrastrukture, mogućnostima financiranja prilagodbe klimatskim promjenama, te mjerama prilagodbe koje pridonose smanjenju klimatskih promjena. Učinimo da ovo razdoblje bude značajno tako da zajednički ubrzamo procese sustavnih transformacija našeg društva u vidu jačanja otpornosti i održivosti. Danas je to i više nego potrebno, posebice zbog izazova klimatskih promjena kao što su porast temperature zraka i oceana, ekstremni meteorološki i oceanografski događaji, porast razine mora koja već utječe na intenzitet lokalnih poplava, sve izraženije suše i ostale očekivane promjene koje će imati snažan utjecaj na kvalitetu života u obalnom dijelu Jadrana.

Više informacija o događaju kao i Obrazac sa prijavu za sudjelovanje možete pronaći OVDJE.

Novosti

Događaji
|
25 ožujka, 2024
Radionica za ugostitelje o invazivnom plavom raku
Događaji
|
13 ožujka, 2024
Održana radionica projekta ADRISAAF
Događaji
|
01 ožujka, 2024
Započeli smo dvogodišnji bilateralni projekt suradnje „Promjene u životnom ciklusu morskih školjkaša pod prirodnim i ljudskim promjenama okoliša: perspektiva konzervacijske paleobiologije”
Događaji
|
15 veljače, 2024
Znanstvenici Laboratorija za akvakulturu predstavili svoj istraživački rad u okviru konferencije AquaFarm