Događaji

Dr.sc. Mladen Šolić razgovarao o klimatskim promjenama i važnosti očuvanja biološke raznolikosti na Zemlji s učenicima OŠ Pantovčak iz Zagreba

20.05.2023.

OŠ Pantovčak iz Zagreba još od 2009. njeguje suradnju sa znanstvenom zajednicom koja je započela s projektom udruge “Civitas Zagreb”. Ciljevi ovog projekta su popularizacija znanosti među mladima, usmjeravanje mladih generacija prema pravim životnim vrijednostima, te razvijanja kritičkog mišljenja kao puta do znanja. Projekt je dobra nadgradnja školskog znanja, način na koji se učenici mogu zainteresirati za znanost, ostvariti svoj osobni razvoj i napredak i biti aktivniji u izboru svog životnog puta.

Tijekom provođenja ovog projekta, pod stručnim vodstvom prof. Vesne Rak, OŠ Pantovčak je ugostila priznate znanstvenike poput prof.dr.sc. Ivana Đikića s Goethe Sveučilišta, prof.dr.sc. Nenada Bogdanovića iz Karolinskog Instituta u Stocholmu, dr.sc. Hrvoja Fulgosija iz instituta Ruđer Bošković, prof.dr.sc. Maria Vukšića iz Hrvatskog instituta za istraživanje mozga i mnoge druge. Znanstvenik našeg Instituta dr.sc. Mladen Šolić je ove godine po drugi puta sudjelovao u navedenim aktivnostima, te je u petak 19. svibnja 2023. održao predavanje, te potom razgovarao s učenicima o problematici klimatskih promjena, kao i o važnosti očuvanja biološke raznolikosti na Zemlji.

Novosti

Projekt
|
17 svibnja, 2024
Električni motori za ribolov u Jadranskom moru: početak europskog 3EFISHING projekta
Natječaj - Stari
|
16 svibnja, 2024
NATJEČAJ – zapovjednik broda
Natječaj - Stari
|
30 travnja, 2024
NATJEČAJ – Voditelj Jedinice za osiguravanje i unaprjeđivanje kvalitete – voditelj ustrojstvene jedinice 4
Događaji
|
29 travnja, 2024
Koordinacijski sastanak MEDIAS