Događaji

Dr.sc. Mladen Šolić razgovarao o klimatskim promjenama i važnosti očuvanja biološke raznolikosti na Zemlji s učenicima OŠ Pantovčak iz Zagreba

20.05.2023.

OŠ Pantovčak iz Zagreba još od 2009. njeguje suradnju sa znanstvenom zajednicom koja je započela s projektom udruge “Civitas Zagreb”. Ciljevi ovog projekta su popularizacija znanosti među mladima, usmjeravanje mladih generacija prema pravim životnim vrijednostima, te razvijanja kritičkog mišljenja kao puta do znanja. Projekt je dobra nadgradnja školskog znanja, način na koji se učenici mogu zainteresirati za znanost, ostvariti svoj osobni razvoj i napredak i biti aktivniji u izboru svog životnog puta.

Tijekom provođenja ovog projekta, pod stručnim vodstvom prof. Vesne Rak, OŠ Pantovčak je ugostila priznate znanstvenike poput prof.dr.sc. Ivana Đikića s Goethe Sveučilišta, prof.dr.sc. Nenada Bogdanovića iz Karolinskog Instituta u Stocholmu, dr.sc. Hrvoja Fulgosija iz instituta Ruđer Bošković, prof.dr.sc. Maria Vukšića iz Hrvatskog instituta za istraživanje mozga i mnoge druge. Znanstvenik našeg Instituta dr.sc. Mladen Šolić je ove godine po drugi puta sudjelovao u navedenim aktivnostima, te je u petak 19. svibnja 2023. održao predavanje, te potom razgovarao s učenicima o problematici klimatskih promjena, kao i o važnosti očuvanja biološke raznolikosti na Zemlji.

Novosti

Autori fotografije: Jakica Njire, Jasna Arapov i Natalia Bojanić
Istraživački rad
|
28 studenoga, 2023
Prvi nalaz strane vrste trepetljikaša Rhizodomus tagatzi u Jadranskom moru
Događaji
|
27 studenoga, 2023
STEMFemme Junior potiče učenice u Splitu na istraživanje mora
Događaji
|
17 studenoga, 2023
Dr.sc. Igor Talijančić održao predavanje o komarčama
Događaji
|
17 studenoga, 2023
Dvije naše znanstvenice dobile prestižne Državne nagrade za znanost u 2022. godini.