Događaji

7. Europski kongres ihtiologije održan je u Pragu od 4 do 8. rujna 2023.

13.09.2023.

Gotovo 200 sudionika iz 47 zemalja (ne samo europskih) došlo je u Prag kako bi predstavilo svoja istraživanja o ribama. Konferencija je imala širok spektar i uključivala doprinose iz različitih područja istraživanja. U 120 predavanja, sudionici su mogli čuti o evoluciji i genetici riba, ekologiji ili sistematizaciji, a također su održani i posebni simpoziji posvećeni fosilnim ribama, spolnim kromosomima ili ribljim vrstama koje nisu autohtone u Europi. Konferenciju su također posjetili sudionici koji su uključeni u projekte očuvanja i zaštite riba u Europi.

Glavna suorganizatorica bila je Zuzana Musilová s Katedre za zoologiju, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta Charles, koja je konferenciju organizirala zajedno s kolegama s Češkog sveučilišta za životne znanosti i Instituta za animalnu fiziologiju i genetiku Češke akademije znanosti.

Djelatnici našeg laboratorija za ihtiologiju i priobalni ribolov, dr. sc. Sanja Matić Skoko, dr. sc. Nika Stagličić, dr. sc. Branko Dragičević i dr. sc. Mišo Pavličić, sudjelovali su na konferenciji i kolegama ihtiolozima predstavili 5 tema na kojima su radili proteklih godinu dana sa svojim suradnicima.

Novosti

Događaji
|
06 lipnja, 2024
Održan skup o mikroplastici
Događaji
|
28 svibnja, 2024
Prva europska znanstvena ekspedicija proučavanja utjecaja čovjeka na priobalna područja stiže u Split
Događaji
|
29 travnja, 2024
Koordinacijski sastanak MEDIAS
Događaji
|
25 travnja, 2024
Predavanje u okviru Festivala znanosti “Plankton: nevidljivi pametnjakovići”