Događaji

7. Europski kongres ihtiologije održan je u Pragu od 4 do 8. rujna 2023.

13.09.2023.

Gotovo 200 sudionika iz 47 zemalja (ne samo europskih) došlo je u Prag kako bi predstavilo svoja istraživanja o ribama. Konferencija je imala širok spektar i uključivala doprinose iz različitih područja istraživanja. U 120 predavanja, sudionici su mogli čuti o evoluciji i genetici riba, ekologiji ili sistematizaciji, a također su održani i posebni simpoziji posvećeni fosilnim ribama, spolnim kromosomima ili ribljim vrstama koje nisu autohtone u Europi. Konferenciju su također posjetili sudionici koji su uključeni u projekte očuvanja i zaštite riba u Europi.

Glavna suorganizatorica bila je Zuzana Musilová s Katedre za zoologiju, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta Charles, koja je konferenciju organizirala zajedno s kolegama s Češkog sveučilišta za životne znanosti i Instituta za animalnu fiziologiju i genetiku Češke akademije znanosti.

Djelatnici našeg laboratorija za ihtiologiju i priobalni ribolov, dr. sc. Sanja Matić Skoko, dr. sc. Nika Stagličić, dr. sc. Branko Dragičević i dr. sc. Mišo Pavličić, sudjelovali su na konferenciji i kolegama ihtiolozima predstavili 5 tema na kojima su radili proteklih godinu dana sa svojim suradnicima.

Novosti

Događaji
|
27 studenoga, 2023
STEMFemme Junior potiče učenice u Splitu na istraživanje mora
Događaji
|
17 studenoga, 2023
Dr.sc. Igor Talijančić održao predavanje o komarčama
Događaji
|
17 studenoga, 2023
Dvije naše znanstvenice dobile prestižne Državne nagrade za znanost u 2022. godini.
Događaji
|
06 studenoga, 2023
“Same as it Ever Was” – hrvatski nastup na ovogodišnjem Venecijanskom bijenalu