Događaji

Radionica u sklopu projekta ITACA

03.09.2022.

Agencija za ruralni razvoj Istre iz Pazina i Institut za oceanografiju i ribarstvo Split, kao partneri na Interreg Italy – Croatia projektu ITACA, u Puli su, u četvrtak 31. ožujka, održali zajedničku radionicu za ribare koji ribare s okružujućom mrežom „srdelarom“. Istarski ribari sudjelovali su uživo, a dalmatinski online.

Dr. sc. Barbara Zorica održala je prezentaciju Pokretanje web aplikacije ITACA i uvid u stanje sitne plave ribe u Jadranskom moru naglašavajući pritom potrebu za prihvaćanjem odgovornih praksi ribarenja, kao i koristi koje nose uporaba aplikacije nastale tijekom ITACA projekta i udruživanje ribara u klaster.
Ovdje smo se istovremeno obratili ribarima koji su već u postupku obuke projekta ITACA, kao i onima koji prije nisu prošli nikakav trening, ali će možda, uz pridruživanje klasteru, biti zainteresirani za korištenje ICT sustava u budućnosti.

ITACA projektni tim s IZOR-a za ovu je prigodu izradio i brošuru za radionicu te ju, uz ostale promotivne materijale, podijelio sudionicima radionice.

Novosti

Događaji
|
20 svibnja, 2023
Dr.sc. Mladen Šolić razgovarao o klimatskim promjenama i važnosti očuvanja biološke raznolikosti na Zemlji s učenicima OŠ Pantovčak iz Zagreba
Događaji
|
17 svibnja, 2023
Poticanje radoznalosti i istraživačkog duha kod malih morskih znanstvenika
Događaji
|
15 svibnja, 2023
U Zadru održan okrugli stol pod nazivom “Koćarski ribolov i morski otpad – KRMA”
Događaji
|
13 svibnja, 2023
Uloga plave ekonomije u održivom razvoju Jadranskog mora: Talijansko-hrvatska suradnja u fokusu