Događaji

Radionica u sklopu projekta ITACA

03.09.2022.

Agencija za ruralni razvoj Istre iz Pazina i Institut za oceanografiju i ribarstvo Split, kao partneri na Interreg Italy – Croatia projektu ITACA, u Puli su, u četvrtak 31. ožujka, održali zajedničku radionicu za ribare koji ribare s okružujućom mrežom „srdelarom“. Istarski ribari sudjelovali su uživo, a dalmatinski online.

Dr. sc. Barbara Zorica održala je prezentaciju Pokretanje web aplikacije ITACA i uvid u stanje sitne plave ribe u Jadranskom moru naglašavajući pritom potrebu za prihvaćanjem odgovornih praksi ribarenja, kao i koristi koje nose uporaba aplikacije nastale tijekom ITACA projekta i udruživanje ribara u klaster.
Ovdje smo se istovremeno obratili ribarima koji su već u postupku obuke projekta ITACA, kao i onima koji prije nisu prošli nikakav trening, ali će možda, uz pridruživanje klasteru, biti zainteresirani za korištenje ICT sustava u budućnosti.

ITACA projektni tim s IZOR-a za ovu je prigodu izradio i brošuru za radionicu te ju, uz ostale promotivne materijale, podijelio sudionicima radionice.

Novosti

Događaji
|
29 travnja, 2024
Koordinacijski sastanak MEDIAS
Događaji
|
25 travnja, 2024
Predavanje u okviru Festivala znanosti “Plankton: nevidljivi pametnjakovići”
Događaji
|
23 travnja, 2024
Prijave za CommOCEAN2024 konferenciju su otvorene
Događaji
|
19 travnja, 2024
Organizirana radionica na temu cirkularne bioekonomije