Događaji

Održana svečana dodjela stipendija i donacija Zaklade Adris

16.11.2022.

U Preporodnoj dvorani Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti održana svečana dodjela stipendija i donacija Zaklade Adris. Već dugi niz godina, sljedeći vrijednosti na kojima počiva, a to su izvrsnost, inovativnost, znanje, dobrota, pomaganje, odgovornost, toleranciju i otvorenost, Zaklada Adris financira različite linije projekata.

Ponosni smo jer je ove godine jedan od financiranih projekta i projekt „More budućnosti“ naših znanstvenica dr.sc. Darije Ezgeta Balić i dr.sc. Barbare Zorice.

Projekt za cilj ima doprinijeti razumijevanju važnosti mora i oceana među osnovnoškolskom djecom jer upravo smatramo da je podizanje svijesti o ovim temama među mlađom populacijom od iznimne važnosti za razumijevanje, očuvanje i pravilno korištenje morskih resursa u budućnosti. Kako je naše dosadašnje iskustvo u popularizaciji morskih tema među školskom djecom pokazalo da djeca u većim priobalnim sredinama imaju veći broj aktivnosti s morskim temama u odnosu na djecu u ruralnim područjima, kroz ovaj projekt provesti će se niz radionica za djecu u osnovnim školama u manjim gradovima i ruralnim područjima duž jadranske obale te u unutrašnjosti Hrvatske.

Više o 16. donacijskom ciklusu pročitajte ovdje: bit.ly/ZakladaAdris2022

Slike: Adris grupa

Novosti

Događaji
|
20 svibnja, 2023
Dr.sc. Mladen Šolić razgovarao o klimatskim promjenama i važnosti očuvanja biološke raznolikosti na Zemlji s učenicima OŠ Pantovčak iz Zagreba
Događaji
|
17 svibnja, 2023
Poticanje radoznalosti i istraživačkog duha kod malih morskih znanstvenika
Događaji
|
15 svibnja, 2023
U Zadru održan okrugli stol pod nazivom “Koćarski ribolov i morski otpad – KRMA”
Događaji
|
13 svibnja, 2023
Uloga plave ekonomije u održivom razvoju Jadranskog mora: Talijansko-hrvatska suradnja u fokusu