Događaji

Znanstvenici Instituta dr.sc. Ivana Radonić i dipl. ing. morskog ribarstva Vedran Vuletin sudjelovali su na Međunarodnoj konferenciji AdriBioPro 2022

11.09.2022.
Konferencija se održala kao završna aktivnost na projektu Explore Cross-border Aquatic Biodiversity – EXChAngE, glavni fokus je bio na suvremena istraživanja o zaštiti bioraznolikosti Jadrana, očuvanju priobalnih i morskih područja, te održivom korištenju i doprinosu morskih resursa.

Konferencija – EXChAngE H4

Znanstvenici Instituta dr.sc. Ivana Radonić i dipl. ing. morskog ribarstva Vedran Vuletin sudjelovali su na Međunarodnoj konferenciji AdriBioPro 2022- Zaštita biodiverziteta Jadrana, u organizaciji Instituta za biologiju mora Kotor Univerziteta Crne Gore. Tamo su predstavili #ITACA projekt (Inovativni alati za povećanje konkurentnosti i održivosti pelagičkog ribarstva Jadrana) iz programa prekogranične suradnje Italija – Hrvatska.

Konferencija se održala kao završna aktivnost na projektu Explore Cross-border Aquatic Biodiversity – EXChAngE, glavni fokus je bio na suvremena istraživanja o zaštiti bioraznolikosti Jadrana, očuvanju priobalnih i morskih područja, te održivom korištenju i doprinosu morskih resursa, a sudjelovalo je preko 300 znanstvenika iz 15 zemalja.

Novosti

Događaji
|
20 svibnja, 2023
Dr.sc. Mladen Šolić razgovarao o klimatskim promjenama i važnosti očuvanja biološke raznolikosti na Zemlji s učenicima OŠ Pantovčak iz Zagreba
Događaji
|
17 svibnja, 2023
Poticanje radoznalosti i istraživačkog duha kod malih morskih znanstvenika
Istraživački rad
|
16 svibnja, 2023
Novi uvidi u pikoplanktonsku zajednicu Jadranskog mora
Događaji
|
15 svibnja, 2023
U Zadru održan okrugli stol pod nazivom “Koćarski ribolov i morski otpad – KRMA”