Događaji

Međunarodna konferencija “Zaštitimo obalu, prilagodimo se klimatskim promjenama!” u sklopu Interreg projekta AdriaClim

Piše
10.06.2022.

U sklopu Interreg projekta AdriaClim 7. i 8. lipnja 2022. u Splitu u hotelu “Park” održana je međunarodna hibridna konferencija pod nazivom  “Zaštitimo obalu, prilagodimo se klimatskim promjenama!”

Konferencija je okupila preko 100 vodećih međunarodnih znanstvenika i stručnjaka iz područja klimatskih promjena. Kroz niz dvodnevnih predavanja organiziranih u tri sekcije: Klimatske promjene i utjecaji na obalu; Praćenje klimatskih promjena: alati, modeli, inovacije i Zaštita naših teritorija od klimatskih promjena: iskustva, ideje, dobre prakse, predavači su  publici prenijeli rezultate njihovih istraživanja, spoznaje i primjere dobre prakse.

Glavni ciljevi konferencije bili su podići svijesti o utjecaju klimatskih promjena na jadransku obalu te omogućiti stručnjacima sa sveučilišta, istraživačkih i edukacijskih centara da kreatorima politika i široj javnosti daju aktualne informacije s dodanom vrijednošću o utjecaju klimatskih promjena na Jadransko more.

Među predavačima su bili renomirani znanstvenici u području klimatskih promjena i ekologije mora poput Veljka Srzića s Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije iz Splita, Sande Skejić s Instituta za oceanografiju i ribarstvo Split, Stefanije Šestanović s Instituta za oceanografiju i ribarstvo Split, Kristiana Horvatha, voditelja meteoroloških istraživanja i razvoja u Državnom hidrometeorološkom zavodu (DHMZ), Ilje Drmača s Energetskog instituta Hrvoje Požar u Zagrebu, Giovannia Coppinija, Zaklada Euro mediteranski centar za klimatske promjene (CMCC); Giancarla Gusmarolija, Talijanski centar za obnovu rijeka – Zaklada MedSea, Carla Cacciamanija, direktora Nacionalne agencije za meteorologiju i klimatologiju (ItaliaMeteo agencija) i niza drugih.

Novosti

Događaji
|
06 listopada, 2022
“CREATE the future we need” Kick-Off konferencija Interreg Italija-Hrvatska projekta CREATE
Događaji
|
11 rujna, 2022
Znanstvenici Instituta dr.sc. Ivana Radonić i dipl. ing. morskog ribarstva Vedran Vuletin sudjelovali su na Međunarodnoj konferenciji AdriBioPro 2022
Događaji
|
08 lipnja, 2022
Atlas egzotičnih riba u Mediteranu
Događaji
|
09 studenoga, 2021
SOUNDSCAPE – završni sastanak i konferencija