Događaji

Održan 1. Forum mreže mladih stručnjaka za morske znanosti (ECOP)

11.10.2023.

U španjolskom gradu Santiago de Compostela, održan je 8. i 9. listopada 2023. godine, prvi Forum mreže mladih stručnjaka za morske znanosti (ECOP). Ovaj događaj organiziran je uz velikodušnu podršku španjolskog instituta za morska istraživanja (IIM-CSIC) i okupio je 70 sudionika iz različitih organizacija članica EMB (European marine board).

Na forumu su se okupili mladi stručnjaci, među kojima su bili dr.sc. Mišo Pavičić i dr.sc. Jerko Veža s Instituta za oceanografiju i ribarstvo, kako bi se educirali i razmijenili mišljenja s iskusnijim kolegama, iskusnim stručnjacima za morsku politiku i znanstvenicima. Forum je trajao tijekom dvaju intenzivnih dana pružajući sudionicima priliku da se upuste u mnoge zanimljive teme i aktivnosti.

Jedan od glavnih ciljeva Foruma bio je pružiti obuku sudionicima o europskoj morskoj politici, alatima za komunikaciju znanosti te strategijama suradnje. Osim toga, sudionici su imali priliku upoznati i umrežiti se s drugim znanstvenicima iz različitih europskih institucija, stvarajući time interdisciplinarnu zajednicu mladih stručnjaka EMB-a.

Jedan od najvažnijih aspekata ovog događaja bila je prilika za otvoreni dijalog s političarima, ekspertima i iskusnim znanstvenicima. Sudionici Foruma mogli su iznijeti svoje stavove i preporuke kako poboljšati sudjelovanje okupljenih u trenutačnoj morskoj politici. Ove preporuke bit će komunicirane europskim znanstvenim i političkim organizacijama putem European Marine Bord (EMB) platforme.

Novosti

Događaji
|
27 studenoga, 2023
STEMFemme Junior potiče učenice u Splitu na istraživanje mora
Događaji
|
17 studenoga, 2023
Dr.sc. Igor Talijančić održao predavanje o komarčama
Događaji
|
17 studenoga, 2023
Dvije naše znanstvenice dobile prestižne Državne nagrade za znanost u 2022. godini.
Događaji
|
06 studenoga, 2023
“Same as it Ever Was” – hrvatski nastup na ovogodišnjem Venecijanskom bijenalu